Få strømforbruket under kontroll!

Få strømforbruket under kontroll!
Mange punger ut mye for strøm de ikke trenger. Elektrikeren kan hjelpe deg med å kutte energiforbruket og øke komforten.
Husker du alltid å skru ned varmen og slukke lys når du forlater huset? Det er mange penger å spare på systemer som sørger for å regulere energiforbruket gjennom døgnet. Du kan stoppe energityvene og samtidig sørge for at du får varmen og belysningen du trenger. 

Bytte varmekilder 
Gamle panelovner har termostater med dårlig reguleringsevne, slik at gjennomsnittstemperaturen blir unødvendig høy. Nye panelovner justerer temperaturen nøyaktig. De er relativt rimelige å anskaffe og har stort sparepotensial. Ved hver grad gjennomsnittstemperaturen senkes, sparer du fem prosent energi fra varmekilden.

 
ENKELT: Med et styringssystem kan du justere alt av lys, varme, stikkontakter mm via et panel på veggen. Foto: Schneider

Installere styringssystemer 
Ved å installere komfortable styringssystemer for boligen – også kjent som KNX-systemer, kan du enkelt justere belysning, varme og andre funksjoner i huset. Ved at ovner og lamper skrus automatisk ned når du går og legger deg eller forlater huset, unngår du strømsløsing. Dag- og nattsenking av temperatur kan for eksempel spare 25 prosent energi til oppvarming!

− Når du går hjemmefra, slukker du ned hele huset: varmen senkes, lys slås av, elektriske apparater som kaffetrakter og strykejern kobles ut. Huset står nå i «bortemodus». Slik kan du alltid være trygg på at du ikke glemmer noe. Kanskje vil du til og med at vannet skal stenges av for å unngå vannlekkasje? Sier produktsjef for KNX i Schneider Electric, Fredrik Persson.

Han forklarer at systemet styrer husets funksjoner gjennom forhåndsprogrammerte kommandoer. De legges inn etter samråd med kunden. 

Personen som programmerer KNX-systemet bør være en KNX-sertifiert elektriker eller systemintegrator, sier Persson og presiserer at systemet ikke er avansert å bruke: 

− Alt handler om å forenkle. Én knapp kan justere flere ting. Det blir en mer bekvem hverdag. Huset vet når du er hjemme og styrer ut i fra det. For eksempel kan du legge inn lysscenarier. Istedenfor å styre én knapp for ei lampe, styrer du hele belysningen. Da kan du ha ett program for middagsbelysning med dimmede lamper, ett for arbeidslys eller ett for nattlys der bare ledelys i gang og svakt lys på badet står på, sier Persson. 

Med KNX kan du også styre varme, belysning og andre funksjoner via touchpaneler, nettbrett, smarttelefon eller PC. 

Kontroll av det elektriske anlegget 
Som boligeier har du ansvar for at det elektriske anlegget er i forsvarlig stand. Svakheter i anlegget kan i verste fall forårsake brann og ulykker. De kan også gjøre at du ikke får utnyttet strømmen på riktig måte. Elektrikeren kan avdekke eventuelle feil, farer og svakheter i anlegget og gi deg energiråd spesielt for din bolig. 

Ring din elektriker i dag – så kan du stoppe strømsløsingen en gang for alle! Du finner kontaktinfo til høyre på siden.

Kontakt

Adresse:
Ringsakervegen 19, 2380 Brumunddal

Telefon: 479 24 100
Epost: post@aogm.no

Se kart >>